Άρθρο

Ο απλούστερος τρόπος απόκρυψης παλιών μηνυμάτων Facebook και Twitter

top-leaderboard-όριο '>

Το Διαδίκτυο δεν είναι ένα μέρος που συγχωρεί: Αν μεγαλώσατε κατά την εποχή των κοινωνικών μέσων, κάθε αδέξια φωτογραφία, ιδιωτική σκέψη και αμφισβητήσιμη γνώμη που επέλεξε ο προηγούμενος εαυτός σας να μεταδώσει στο διαδίκτυο είναι ακόμα γύρω για να δει ο κόσμος. Ενδέχεται να μην μπορείτε να διαγράψετε τα στιγμιότυπα οθόνης ή τις αναμνήσεις των οπαδών σας, αλλά μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι κανένας νέος δεν θα μπορεί να σκάψει αυτές τις παλιές αναρτήσεις - και μπορείτε να το κάνετε χωρίς να περάσετε ώρες κύλισης στο χρονολόγιό σας.

Σύμφωνα μεΔημοφιλή Επιστήμη, Το Facebook δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αποκρύψουν όλο το περιεχόμενό τους που δημοσιεύτηκε πριν από μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Απλώς μεταβείτε στις «Ρυθμίσεις» και μετά «Απόρρητο» και επιλέξτε «Περιορισμός του κοινού για παλιές αναρτήσεις στο χρονολόγιό σας». Εάν οι φωτογραφίες και οι καταστάσεις σας ήταν στο παρελθόν δημόσιες, μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση απορρήτου τους σε 'Μόνο φίλοι', καθιστώντας αδύνατο για τους μελλοντικούς εργοδότες / πεθερούς / συγκατοίκους που δεν είναι συνδεδεμένοι μαζί σας στην πλατφόρμα να τις δουν.

Φυσικά, αυτό δεν θα εμποδίσει κανέναν στη λίστα φίλων σας να παρακολουθεί το ιστορικό σας στο Facebook. Για να το αποτρέψετε αυτό, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία τρίτου μέρους, όπως η επέκταση Chrome Social Book Post Manager. Αυτό που κάνει αυτό το πρόσθετο είναι να επιλέξει αυτόματα όλες τις αναρτήσεις που θέλετε να διαγράψετε από μια συγκεκριμένη περίοδο, ώστε να μην χρειάζεται. Η επισήμανση των αντικειμένων και η διαγραφή τους μπορεί να πάρει το πρόγραμμα μερικές ώρες, αλλά η διαδικασία εξακολουθεί να είναι πολύ πιο βολική από το χειροκίνητο κοσκίνισμα του χρονοδιαγράμματος.

Υπάρχει παρόμοια εφαρμογή για το Twitter. Αφού μεταβείτε στο TweetDelete και συνδεθείτε στην υπηρεσία με τα στοιχεία σύνδεσής σας στο Twitter και δώσετε στην εφαρμογή άδεια πρόσβασης στον λογαριασμό σας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να καθορίσετε πόσα από το προφίλ σας θέλετε να διαγράψετε. Μπορείτε να επιλέξετε να σβήσετε κάθε tweet παλαιότερο των τριών εβδομάδων, ό, τι είναι παλαιότερο από τρία χρόνια - αρκεί το επιλεγμένο κομμάτι να εμπίπτει στα τελευταία 3200 tweets σας. Μετά την αρχική εκκαθάριση, το TweetDelete θα συνεχίσει να διαγράφει tweets που φτάνουν τη συγκεκριμένη ηλικία έως ότου ανακαλέσετε την πρόσβασή του μέσω των ρυθμίσεων εφαρμογής του λογαριασμού σας Twitter.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν να μειώσουν την κοινωνική τους παρουσία για χάρη της σταδιοδρομίας τους ή της φήμης τους. Άλλοι ανησυχούν περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο οι πραγματικές πλατφόρμες θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα τους: το Facebook, για παράδειγμα, εξετάζει τα πάντα, από την κατάσταση της σχέσης σας έως την πολιτική σας τάση, για να σας κάνει έναν πιο ελκυστικό στόχο για τους διαφημιζόμενους. Ακόμη και οι εφαρμογές τρίτων που έχουν πρόσβαση στο λογαριασμό σας στο Facebook πιθανώς γνωρίζουν περισσότερα για εσάς από ό, τι είστε άνετοι.

Για να μάθετε ποιοι διαφημιζόμενοι στο Facebook διαθέτουν τα δεδομένα σας, μεταβείτε εδώ — και στη συνέχεια αποφασίστε να διατηρήσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες εκτός σύνδεσης στο μέλλον.

[h / t Δημοφιλή επιστήμη]